all about the food
bakperiod verkar det. silverbrödet idag. började redan igår med degen ( för ia och emma, skållning igår. för mig,, deg 1 och deg 2). märker att detta med mat och bakning är något som följt mig hela livet. började min bagarkarriär (haha jo jag vill nog kalla det karriär, om inte kometkarriär hehe) när jag var i 6-7 årsåldern och skulle spara pengar till en långhårig hamster. simpson. han hade som en kjol av lång päls. svartpepparögon. sedan ögonblicklig död när skorpan the cat fick honom under klorna. stackars den lille. hursomhelst. kakor och bullar såldes i långa rader för mindre än tillverkningspriset. bättre ta lite billigare priser så de stackars grannarna vill handla. så var min tanke. mina stackars föräldrar fick lagra upp så att det fanns resurser när väl den första beställningen kom...
senare caféplaner och surdegsperiod (mani om ni vill). och så delin på ica. först i askersund sedan örebro. fisk ost skinka korv salami kött. nära nog varje jobb har handlat om mat. på något sätt. nu lax.
kokböcker, bakböcker, caféböcker, kändiskokböcker. allt med fina bilder förstås. i prydlig stapel vid kudden. min kvällslitteratur. eller natt snarare. skönlitteratur kan jag läsa i dagsljuset. när det blir mörkt vaknar min utsvultna själ till liv. inget inspirerar som mat och snygga bilder. så är det. för mig. och jo. man äter visst med ögonen också. inbilla sig inget annat.