the gös
under en höst när jag jobbade på cityhallen i örebro stod jag ofta och träningsfiléade gösar när det fanns tid över. så en dag kom en kund och ville ha en en gös till middag. hon skulle steka den hel men ville ha den rensad. när jag skalat ur innehållet hade fisken blivit lite blodig och jag sköljde av den lite, varpå kärringen surt upplyste mig om att jag nu sköljt bort smaken. jag undrade lite om hon visste att fiskar är vattenlevande djur men jag sade inget. men jag tänker på henne varje gång jag har en hel fisk hemma. jag minns till och med hur hon såg ut. och jag tänker på hur onödigt det är att hon stannar kvar i mitt minne medan så mycket annat faller bort.
till middag: gös med vitvinssås (på egen fond).
till kvällis: chokladglass och färska lakan
(jo det är ett torskhuvud också)
till middag: gös med vitvinssås (på egen fond).
till kvällis: chokladglass och färska lakan
(jo det är ett torskhuvud också)