kasparthedog

sardinen vill att burken öppnas emot havet

radband, tallpromenad och julbord

Publicerad 2009-12-08 23:19:04 i Allmänt,

med posten anlände en present från ia. ett radband till samlingen. på något outgrundligt sätt hamnade det runt michaels hals istället. det matchade tydligen dagens outfit perfekt. pricken över iet så att säga. men där satt det inte så länge..

efter en gran (tall)promenad var det förstås oundvikligt att bli sugen på julmat. jag hade inte kunnat sluta tänka på michaels grönkål sedan förra julen och nu var jag i det närmaste desperat. grönkål förresten. vilken grej. jag hade inte smakat det (av förklarliga skäl- hur gott låter grönkål?!) fram tills förra året, min första december i falkenberg.

julskinkorna låg och samsades i stora drivor i affären. jag mindes mina kompisar grisarna på vägen till kurorten och valde till slut en svindyr ekologisk. michael stuvade grönkålen på sitt speciella vis och under den tid det tog att koka brysslisarna hade han redan slängt ihop en legymsallad. not for me. men den såg fin ut och tydligen en tradition i den abrahamssonska familjen. beträffande min familjs traditionella chokladpuddingsdessert kom denna att falla i glömska under allt ståhej. hur mormor lyckats laga julmiddag till hela släkten under alla år är faktiskt inte klokt. helt obegripligt. hursomhelst så var vi rörande överens om att vi gjort det godaste julbordet. på blanka två timmar. imorgon knäck.



Kommentarer

Postat av: Karro

Publicerad 2009-12-09 11:24:14

Åååååå så jävla gott det ser ut!!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela