kasparthedog

sardinen vill att burken öppnas emot havet

lördag

Publicerad 2009-05-30 22:42:44 i Allmänt,

if you are a bird i am a bird

o yes. till det chocolate macadamia. eller macaMANIA snarare.


overraskelse

Publicerad 2009-05-29 21:52:52 i Allmänt,

tillbringade eftermiddagen i halmstad med emmababy igår. blev några trevliga fynd. trevligast av allt var nog fikat. rabarber- och hallonpaj. varför man nu ska envisas med att mosa i hallon i något redan så gott som rabarber förstår jag inte alls. men den var succé.

hemma på bordet väntade en trevlig present. belgiska sjöfrukter. my favourite. medan michael försöker öva in lite låtar inför morgondagens bröllop lutar jag mig bekvämt tillbaka i soffan och äter choklad. kaffe. snart även glass. en riktigt lovande fredagkväll.

min stackars jordgubbsplanta verkar ha gett upp. jag fattar ingenting. häromdagen plockade jag finfina röda och idag vissen.

festival

Publicerad 2009-05-27 17:22:01 i Allmänt,

aldrig så rik som när kylskåpet är fullt.

kom över the graduate med dustin hoffman till rena vrakpriset på ica. som jag letat efter den under alla år. festival ikväll. pistage- och cashewnötter ligger redan och bligar i sina skålar. chipsen provsmakade. till sin stora lycka fann michael även han en ..hrm... höjdarfilm. the blue lagoon. ingen kommentar till det. temat på kvällens festival: VINTAGE



så fresht

Publicerad 2009-05-27 14:55:38 i Allmänt,

den känns som mina vita jesuskläder. eller som någon emma kände en gång sade,, de känns så sköna mot benen när man går. lite så känns den. liksom fladdrande lätt och nästan så att den går sönder. den stora flarran är ett plus. sommarregn. lite grand. fanns förstås i modellen rain också. men cucumber är nog mer jag. jag älskar regn men jag älskar saker att äta mer ;)

sedan fick jag huvudvärk. hur klarar de av att jobba i dofterna hela dagen?? fast det är klart.. hur klarar jag av att jobba i laxlukt. jag känner den inte ens. förutom hummerdagarna. då är det inget vidare.

chocolate macadamian tog slut imorse.. den bitiga apan var inte riktigt min favvo. för hälsosamt eller något. banan liksom. hallå.

this is far too healthy. i like coffee i like chocolate and ice-cream   (sting)

Sunday morning, praise the dawning

Publicerad 2009-05-24 23:03:56 i Allmänt,

bröllop igår. någon som jag faktiskt kände till för en gångs skull. och här var till och med tårtan god. en annan trevlig överraskning var den duktige bartendern som delade ut drinkar till höger och vänster. bokstavligen. och det blev en del.. väl hemma byggde michael chips-slott i sängen. jag önskar han hade tänkt igenom det hela, inte bara en utan två gånger innan. för att lägga sig i sängen på chipssmulor är inte så skönt och peeling-artat som det kanske kan låta. min stackars klänning som jag skulle ha på ias bröllop är nog ganska broken. det var något fel på de där hotshots-glasen. de liksom läckte på något vis. jag fattade ingenting.

trots rullgruset i sängen sov man nog ganska bra. tills det var dags att ge sig iväg till båstad för möte på trevliga café utsikten. och eftersom det är ganska ansträngande att vara assistent till en rockstar så var jag helt enkelt tvungen att ta igen mig med en glass med punsch på danska glassbaren. det var en riktig överdängare till glass. här snålades inte med spriten.

som de flesta känner till så kan jag inte äta godsaker utan att väga upp det med salt. och eftersom det låg en pizzeria/restu snett över gatan så.. (av någon outgrundlig anledning har jag alltid haft en viss svaghet för sådana tillfälligheter. ställen som ligger precis mittemot varann eller bredvid. tänker naturligtvis i första hand på egg&milk och det franska på övre husargatan)

ben&jerry´s

Publicerad 2009-05-23 15:37:02 i Allmänt,

länge sedan jag gjorde en ordentlig lista. eftersom jag just påbörjat en ny glass-mani-period så har jag redan avverkat en del nya sorter och känner därmed att det kunde vara på sin plats med en lista. för att ge en liten fingervisning för eventuella oinvigda ben&jerry-fanatiker. chocolate all over. lördagens smak blir N.Y. som tidigare varit självklar etta men nu alltså blivit omkörd av brownie. kanske på grund av brownie-febern som råder på jobbet. kan vara.

top-3 just nu..

chocolate fudge brownie
new york super fudge chunk
chocolate macadamia

shakti

Publicerad 2009-05-19 21:20:54 i Allmänt,

michaels egen lyxdag. efter massagen i halmstad fick vi gå raka vägen till hälsokosten och införskaffa en shaktimatta. usch vilken vass. ska jag verkligen ha den? ska det verkligen göra såhär ont? två minuter senare snarkar den lille griseknoen gott. spellbound.

försöker förgäves få kontakt med den nyfödde yogin för att få hjälp med grillningen. den nakne kocken och allt det där verkade plötsligt som bortblåst. kan du hämta timjan därute? -mmm.. jag kommer. hallå? hur lång tid kan det ta?? det är oroväckande tyst och när jag går för att se efter vad det är som dröjer möts jag återigen av snarkningar. vid det här laget är den tunna yogi-ryggen helt perforerad. men det gör tydligen ingenting. -man blir jätteavslappnad ju! du måste prova. okej..

men den var nice. först en chock sedan supernice.

interfood 2009

Publicerad 2009-05-19 21:03:29 i Allmänt,

mat- och vinmässa i göteborg.. vilken succé. emma och jag minglade runt bland ekologiska teer, lattes, praliner, vin och gammal dammig konjak. på vissa ställen fastnade man kanske lite extra länge. vissa andra lite kortare. jo just det. jag åt ostron för första gången. var ganska trevligt. en smula överskattat tycker jag nog men verkligen inte så illa som jag föreställt mig. som en god kallsup ungefär. eller god och god. men fresh. rökta räkor var också en höjdare. våra snälla chefer bjöd på grillbuffé. köttet var succé. märkligt trevligt att sitta och dricka rödvin till lunch på en måndag. och ännu mer det som följde efteråt.. i början svalde vi allt. efter 15 sorter var det inte lika kul längre. då fick man börja spotta. dagen gick förvånansvärt fort och jag ville inte att den skulle ta slut. vilket paradis för en mat-och eko-nörd.

a highway with no one on it

Publicerad 2009-05-16 23:36:00 i Allmänt,

vilken tur jag har. att det finns så snälla sponsorer. fast det där låter ju dumt. sponsor är väl det som ligger längst bort ifrån vad han är. och vad som är minst viktigt. för vet du, m,, framförallt är du en bästa vän som man kan byta kläder med. en bästa vän som man kan vara ful med. en bästa vän som man kan skoja om laban med. laaaban, kom hit. någon att bråka med. någon att skrika åt och sedan skratta med. någon att äta frukost med. någon att vakna bredvid. någon att känna att man lever carpe-diem med. någon som frågar hur det är. någon som skriver meddelanden på toapapper. någon som går in med skor. någon som kliar mig på ryggen fastän det är han själv som gillar det. någon som skrattar åt mina gummifötter. någon att åka till shell med mitt i midnatten. någon som gillar mig trots min handfatsmani. någon att reta sig på för småsaker. någon att se samma musikvideo med tretton gånger i rad med. någon att dela ben&jerry-paketet med (på denna punkten dock viss tveksamhet men hellre ha någon att dela med än inte ha någon, om man skulle vilja. tänker jag.) någon att vara löjlig med. någon att prata för i sömnen. någon som vill att jag ska läsa i soffan. någon att dela lukten-av-en-ny-tidning med. någon som hälsar på gula fält. hallå raps. någon som tar mina byxor hela jäkla tiden. och mitt blomvattenspray. och min kräm. och mitt schampo. och som jag ändå inte kan motstå. i wanna love ya and treat you right. i wanna love ya every day and every night.

men ett par nya skor är mer konkret och tyvärr mer vanligt att berätta om, bara nu när jag ser honom stå där inför finklädda gäster, spelandes suspicious minds vet jag att jag vill att detta moment ska vara för alltid. just i denna sekunden. just nu. because i love you too much baby. but still. the shoes.

göteborg igår igen alltså. nödvändig frukost på egg&milk. och så magasin 11 för lite kaffeinspiration. hon kan göra cappuccinos hon. på kvällen spelning i kungsbacka. de kunde INTE göra cappu. vilseledande illy-skylt skulle jag vilja påstå. trevliga dock.  väntan förgylldes med håkan nessers förklaring till kim novak-boken. mycket riktigt som jag vetat hela tiden. heh. erik och inte edmund. han avslutar dock med ett citat från sig själv. lita aldrig på en författare. påbörjar anna gavaldas nya bok ikväll. hon är duktig hon.



en onsdag i maj tvåtusennio

Publicerad 2009-05-13 23:07:32 i Allmänt,

grekiska biffar, rabarberpaj och hemligt meddelande hela vägen från badrummet till sovrummet. på det hela taget en mycket lyckad kväll. och så frida kahlos dagbok som anlände med posten. namaste

visitors och trevlig frukost

Publicerad 2009-05-12 20:27:55 i Allmänt,

besök from home. fika mat fika. bröllop om två månader. my god. var ett trevligt besök. tills de skulle åka hem. loke skulle följa med dem. efter två veckors kli på hela kroppen fick den stackars m äntligen uppleva lugn i huden. var nog en skön känsla. desto mer oskönt var det för mig att skiljas från loke the cat. king of cool. var mest no success.

vaknade upp på söndagen med kraftiga egg&milk-cravings. tyckte förstås vansinnigt synd om mig själv i och med lokes avfärd dagen innan. det mesta var eländigt för den stackars grinpälsen erica. åtgärd: åka till göteborg. frukost på egg&milk american style. och så ännu mer synd om erica i surfaffären. oj vilka fina skor.

t

Sanitas Per Aquam

Publicerad 2009-05-04 13:37:33 i Allmänt,

varbergs kurort. helt ljuvligt. jag tjurade i två timmar när det var dags att åka hem. som ett barn. lunchbuffe kvällsbuffe frukostbuffe. jag var inte särskilt intresserad av de olika lyxiga behandlingarna. det var förstås maten som ropade på mig. själslig rekreation för mig är inte enbart vatten och massage. inte alls så mycket det förresten. för mig är det att äta goda grejer. inte bara äta men också titta på alla fina färger och rätter och kombinationer och fräscha grejer överallt. vilken inspirationskälla.

lunchbuffen bjöd bland annat på lax.. perfekt. men de andra hundra smårätterna gjorde mig svag. den fantastiska brysselkål- och quinoa (jag vet hur det låter)-salladen. melon och cashewgrejen. fetaost i alla former och smaker. tzatziki. fläskfile. färsk blomkålssallad. de fresha bönorna. sugarsnaps-sallad. färskpotti. bara några exempel på vad jag åt till lunch. och jag hann omöjligt smaka på allt det andra som också fanns. jag skulle ju bada snart.

efter bad, promenad på klipporna, sol och lycka var det äntligen dags att gå på nästa buffe. helstekt kalkon. rostade rotfrukter (ja det hela kändes lite höstigt och lite märkligt en sådan fin försommardag, vilket genast glömdes bort efter första tuggan). bbq-sås/salsa. kalkonen rejält inmasserad med vitlök och örter. är man kalkon på spa ska man väl få en ordentlig massage eller? kronärtskockorna var underbara. till detta tjugotalet smårätter igen. hann inte smaka dem alla. tyvärr. borta vid ett annat bord stod efterrätten och väntade. stod där som ett barockt stilleben. fattades bara den mörka bakgrunden. frukter som liksom klättrade upp och ned på faten. överfulla. ostar. vindruvor i tjocka vaxiga klasar. kex. bröd (åh dessa bröd) varav ett mycket trevligt rödbetsbröd. herregud. i mitten av allting, som liksom i skydd av alla dessa nyttigheter. chokladtryffeltårtan med vitt nöt- choklad och mandeltryffelöverdrag. jag tog tre. efter detta cantucci och cappuccino. i något slags dimmigt lyckorus minns jag att jag kände att om detta inte är nirvana så kommer jag nog aldrig dit. trodde jag. tills jag någon timme senare började längta till frukosten..

först bad sedan orientalisk morgon sedan frukost sedan yoga. programmet för morgonen. -vi struntar i orientmorgonen va? när jag är på spa vill jag sova länge försökte jag. detta trots att det var jag som skrivit upp oss båda på att vakna som mina förebilder. tai chi och mantran. solhälsningar och meditation. sova länge alltså. i smyg hade jag ställt klockan på 7. då öppnade nämligen badet. frukosten en halvtimme senare. det var lite som dagen före julafton. funderingar och visioner om hur frukostbuffen möjligtvis kunde se ut. med de andra två buffeerna i minnet. jag vågade nästan inte släppa fram de tankarna. jag visste förstås att när de väl var lösa skulle de inte gå att stoppa. man känner sina svagheter väl.

färska hallon i en sån där största-modellen-sås-skål-på-laxbutiken-de-där-nya-vita/gröna. i en annan skål blåbär. i en annan björnbär. i en fjärde mango/hallon. i en femte.. ja ni fattar. en lång radda olika yoghurts och filer. egna blandningar och vanliga naturella att blanda sin egen. müslis. nötter. frön. frukt. bröd. ägg. PRINSKORVAR. spirulina YES i love it. jag orkar inte ens tänka tillbaka på frukosten mer.

ovanpå detta yoga (den började ju efter frukosten så det gick an ;). michael värvades till denna fantastiska värld. det var kul. sedan började min barnsliga tjurighet. jag ville inte hem. jag ville inte tillbaka till verkligheten. eller, den andra verkligheten. för om något så var allt detta verkligt. mycket i allra högsta grad verklighet. min verklighet. för att det finns sådana som m. som fixar sådana grejer.

bröllop senare på dagen. därav den tidiga hemfärden. min tjurighet ersattes snart av leende lycka väl till bords. oxfile med rödvinssås. potatiskaka. färska perfekt tillagade sparrisar.  bröllopstårta är dock en smula överskattat. mest utsida. inte mycket till  imponerande innehåll. denna gången heller. varför är det ingen som kan göra en GOD och fin bröllopstårta. varför har förresten ingen marängsviss på bröllop. varför ska allt vara så jäkla tjusigt. perfekt hård spänd marsipan hehe. om det ändå inte är gott och om alla glansiga klänningar ändå inte representerar insidan. men musiken var fin ;) fin utanpå om än lite skäggig. men så tar man en tugga och får en chock. inuti gastronomisk briljans. precis som den perfekta bröllopstårtan borde vara.

jag vet att du sover. känner värmen från din hud. bara lukten gör mig svag. men jag vågar inte väcka dig nu.


nu måste jag ha vänner-boxen. det går inte längre.


-but the salt!
i wish i´d thought this through


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela