kasparthedog

sardinen vill att burken öppnas emot havet

Sanitas Per Aquam

Publicerad 2009-05-04 13:37:33 i Allmänt,

varbergs kurort. helt ljuvligt. jag tjurade i två timmar när det var dags att åka hem. som ett barn. lunchbuffe kvällsbuffe frukostbuffe. jag var inte särskilt intresserad av de olika lyxiga behandlingarna. det var förstås maten som ropade på mig. själslig rekreation för mig är inte enbart vatten och massage. inte alls så mycket det förresten. för mig är det att äta goda grejer. inte bara äta men också titta på alla fina färger och rätter och kombinationer och fräscha grejer överallt. vilken inspirationskälla.

lunchbuffen bjöd bland annat på lax.. perfekt. men de andra hundra smårätterna gjorde mig svag. den fantastiska brysselkål- och quinoa (jag vet hur det låter)-salladen. melon och cashewgrejen. fetaost i alla former och smaker. tzatziki. fläskfile. färsk blomkålssallad. de fresha bönorna. sugarsnaps-sallad. färskpotti. bara några exempel på vad jag åt till lunch. och jag hann omöjligt smaka på allt det andra som också fanns. jag skulle ju bada snart.

efter bad, promenad på klipporna, sol och lycka var det äntligen dags att gå på nästa buffe. helstekt kalkon. rostade rotfrukter (ja det hela kändes lite höstigt och lite märkligt en sådan fin försommardag, vilket genast glömdes bort efter första tuggan). bbq-sås/salsa. kalkonen rejält inmasserad med vitlök och örter. är man kalkon på spa ska man väl få en ordentlig massage eller? kronärtskockorna var underbara. till detta tjugotalet smårätter igen. hann inte smaka dem alla. tyvärr. borta vid ett annat bord stod efterrätten och väntade. stod där som ett barockt stilleben. fattades bara den mörka bakgrunden. frukter som liksom klättrade upp och ned på faten. överfulla. ostar. vindruvor i tjocka vaxiga klasar. kex. bröd (åh dessa bröd) varav ett mycket trevligt rödbetsbröd. herregud. i mitten av allting, som liksom i skydd av alla dessa nyttigheter. chokladtryffeltårtan med vitt nöt- choklad och mandeltryffelöverdrag. jag tog tre. efter detta cantucci och cappuccino. i något slags dimmigt lyckorus minns jag att jag kände att om detta inte är nirvana så kommer jag nog aldrig dit. trodde jag. tills jag någon timme senare började längta till frukosten..

först bad sedan orientalisk morgon sedan frukost sedan yoga. programmet för morgonen. -vi struntar i orientmorgonen va? när jag är på spa vill jag sova länge försökte jag. detta trots att det var jag som skrivit upp oss båda på att vakna som mina förebilder. tai chi och mantran. solhälsningar och meditation. sova länge alltså. i smyg hade jag ställt klockan på 7. då öppnade nämligen badet. frukosten en halvtimme senare. det var lite som dagen före julafton. funderingar och visioner om hur frukostbuffen möjligtvis kunde se ut. med de andra två buffeerna i minnet. jag vågade nästan inte släppa fram de tankarna. jag visste förstås att när de väl var lösa skulle de inte gå att stoppa. man känner sina svagheter väl.

färska hallon i en sån där största-modellen-sås-skål-på-laxbutiken-de-där-nya-vita/gröna. i en annan skål blåbär. i en annan björnbär. i en fjärde mango/hallon. i en femte.. ja ni fattar. en lång radda olika yoghurts och filer. egna blandningar och vanliga naturella att blanda sin egen. müslis. nötter. frön. frukt. bröd. ägg. PRINSKORVAR. spirulina YES i love it. jag orkar inte ens tänka tillbaka på frukosten mer.

ovanpå detta yoga (den började ju efter frukosten så det gick an ;). michael värvades till denna fantastiska värld. det var kul. sedan började min barnsliga tjurighet. jag ville inte hem. jag ville inte tillbaka till verkligheten. eller, den andra verkligheten. för om något så var allt detta verkligt. mycket i allra högsta grad verklighet. min verklighet. för att det finns sådana som m. som fixar sådana grejer.

bröllop senare på dagen. därav den tidiga hemfärden. min tjurighet ersattes snart av leende lycka väl till bords. oxfile med rödvinssås. potatiskaka. färska perfekt tillagade sparrisar.  bröllopstårta är dock en smula överskattat. mest utsida. inte mycket till  imponerande innehåll. denna gången heller. varför är det ingen som kan göra en GOD och fin bröllopstårta. varför har förresten ingen marängsviss på bröllop. varför ska allt vara så jäkla tjusigt. perfekt hård spänd marsipan hehe. om det ändå inte är gott och om alla glansiga klänningar ändå inte representerar insidan. men musiken var fin ;) fin utanpå om än lite skäggig. men så tar man en tugga och får en chock. inuti gastronomisk briljans. precis som den perfekta bröllopstårtan borde vara.

jag vet att du sover. känner värmen från din hud. bara lukten gör mig svag. men jag vågar inte väcka dig nu.


nu måste jag ha vänner-boxen. det går inte längre.


-but the salt!
i wish i´d thought this through


Kommentarer

Postat av: Christina

Publicerad 2009-05-05 12:51:27

Ja våran Freja hon lämnade minnen av alla slag hos många och envar.Även om en del inte träffade henne emr än någon gång så gjorde hon intryck.Han ju tom med en minisemester hos Emma och delade säng med henne.Men vem vet..kanske Emma får mer hundjobb en gång.

Postat av: Karro

Publicerad 2009-05-05 14:05:40

Guuud så skönt och lyxigt allt låter :-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela