kasparthedog

sardinen vill att burken öppnas emot havet

ps3

Publicerad 2010-08-31 23:07:53 i Allmänt,

svampplockeriet fortsätter. michael har visat sig vara en riktig kantarellhund. eller kantarello som han tycker om att kalla dem. svampmackorna avlöser varandra och varvas nu även med svampsoppa. jag hade torkat en liten baby-karl-j som gjorde hela skillnaden i kantissoppan.

vi kom till skogen för att plocka blåbär och gärna lingon (finns det lingon på västkusten för jag såg inte ett enda?!) men åkte hem med närmare tio liter kantisar. vilket fynd och alldeles gratis. något som inte var gratis var vårt nya playstation.. och till det,, ett ishockeyspel och imorgon hoppas vi finna ett efterlängtat tennis-spel. jag kan nästan inte vänta... det bästa av allt är den trevliga musiken till spelen. och man måste ha ganska högt för annars blir det inte rätt s t ä m n i n g. något som kan vara viktigt när man spelar tv-spel. behöver jag säga att spelet gjort succe? tänk att vi inte kommit på detta tidigare. jag förstår ingenting. vad har vi gjort på kvällarna hittills?! till detta följde en vit toblerone. det tyckte jag var trevligt. jag bara tänker att chokladen kommer ta slut och spelet kommer stanna kvar för alltid. jag vet inte vilket som är värst.

jag måste sätta upp en arg lapp på dörren och be brevbäraren att sluta slänga skräp i vår brevlåda. det blir så fullt i papperskorgen och jag gillar inte att gå ut med sopor för ofta.



just in time

Publicerad 2010-08-26 22:17:28 i Allmänt,

här stod nyss en massa text. nu är den försvunnen. jag litar inte på min dator längre.

hursomhelst så har jag skaffat en riktig höjdargrej. en slags hår-reparation som visade sig vara rena rama succén. ett fynd.

fynd nummer två är zucchinisarna jag fick idag. dessa monster som vuxit upp i lugn och ro i den karlssonska trädgården. sådant blir man glad av.

ju mer jag tänker på det, desto mer upprörd blir jag när jag tänker på all min text som bara försvann. nu struntar jag i detta. gurkjäklarna är borta också. det går inget bra nu

ajkija

Publicerad 2010-08-23 18:39:20 i Allmänt,

idag har det fyndats. försvinnande god är den trevliga björnbärssylten. alltså resultatet av björnbärstjuveriet. men vad ska vi ha den i?! det akuta behovet av rekorderliga glasburkar med snäpplock gjorde sig så tillkänna igen. aldrig burkar när man behöver och alltid burkar till förbannelse när man har fullt i skåpen. var är de däremellan?! hursomhelst fick vi ju åka till det stora varuhuset med glasburkar och annat kul.

vi kom för två glasburkars skull (som förresten var för stora och det såg inte hemtrevligt snyggt ut med björnbärssylt i alldeles för stora burkar. det är viktigt det där ju. men till mannens fibergröthavregryn passade storleken perfekt och även till grahamsmjöl) men lämnade med ny garderob, sju doftljus (alla vainiljastyle), vita snygga galgar, regnskydd för michaels alla rockerskläder (kan vara mycket regn såhär års och det är ofta långt till bilen..), tidskriftssamlare (många tidningar blir det, speciellt om man ska få såna höjdarfilmer på köpet. herregud. mer tidskriftssamlare åt folket), golvlampa (tänk vad mörkt det är när du läser i soffan menar m), nytt trevligt slaktarblock under the coffeemachine (det andra var lite väl fläckigt väl?). ..what else.. hm.  jo, just det. en sopsorterings-/återvinningscentral. perfekt till alla musiksladdar tyckte m. liksom en stor rektangulär hink med två små i. perfa.

vi ska nog inte åka dit nu på ett tag. det kan så lätt gå överstyr. men faktiskt. man ser texten så mycket bättre i min färska mat-tidning nu med den stora fina lampan. och så alla doftljus. min vän belysningsexperten hade varit nöjd om hon såg mitt hem nu.

the shawshank redemption

Publicerad 2010-08-23 18:22:49 i Allmänt,

okej. efter en tids tjat från olika håll om nyckeln till frihet som en fantastisk film, gav jag till slut efter och såg till att skaffa den. eller egentligen var det nog meningen för häromdagen när jag stod i kassan i mataffären så fanns den plötsligt bara där, som en uppenbarelse.  inplastad som gåva med tidningen gourmet. herregud det måste varit meningen. då var jag ju tvungen att köpa den tidningen också. liksom tyst  t i l l å t e l s e  att köpa ytterligare en tidning. att den handlar om mat kanske inte gör så mycket? hursomhelst. vilken movie!! tänk att man missat den under så många år. jag förstår ingenting. och morgan freeman. vilken kille (okej gubbe).

ett måste!!

Fear can hold you prisoner. Hope can set you free





bohuslän

Publicerad 2010-08-22 20:01:23 i Allmänt,

min bästa västkust är egentligen mer bohuslän än halland. hellre karga klippor än sand. halland har en väldig massa sand. undantaget ugglarp som alltid är ugglarp. men jag hade räknat dagarna nu när jag skulle få komma till lysekil igen. och marstrand och samma bröllopsfamilj som förra året. vad fort ett år går och vad lite som förändras. eller mycket i vissa fall.  

i långedrag fick vi en fantastisk hälleflundra. perfekt tillagad. perfekt perfekt perfekt. vidare till tofta herrgård där det serverades havskatt med en mycket trevlig liten pilgrimsmussla. lovely. även här kunde de sin fish. i lysekil var fisken slut och istället bjöds kalv ;)

the lloyd

Publicerad 2010-08-10 23:54:29 i Allmänt,

herregud vad gullig han är, ia och matthews lloyd och my god vad jag vill ha ias skafferi. med lyse och allt. mer bilder på lloyden och hembesöket kommer. men nu är jag trött.



tomas

Publicerad 2010-08-10 23:28:49 i Allmänt,

tomas kom till stan och förändrade våra liv igen. eller förnyade. vilken man. påminde om vad det handlar om.

samma människa ändå en helt annan




kvalle

Publicerad 2010-08-10 23:10:40 i Allmänt,


eftersom m och jag inte hinner träffas mycket om somrarna så bestämde vi oss för att göra riktig kvalitetstid av den lilla tiden som finns att tillgå. vi hittade tre dagar på två veckor. första dagen skulle gå åt till att sova över på kurorten. dricka lite sangria i solnedgången och äta god middag samt bada. utmärkt. resterande två skulle delas, en var. en överaskning var och det måste vara något som uppskattas av båda. med min dåligt planerade ekonomi var jag ändå vansinnigt nöjd med dagen jag ordnade för m. fotbehandling, ansiktsmask samt lagad middag. bara sitta i soffan en hel eftermiddag och kväll. det var jag mycket nöjd med. vilket slit det blev för mig. men vad mysigt det var att umgås en HEL kväll. och jag tror det uppskattades lika mycket av the man.

när det sedan blivit dags för michaels dag lät han meddela att väskan skulle packas till göteborg och gothia towers. där skulle vi sedan äta middag på heaven23 och liksom romantiskt blicka ut över favoritstaden. min överaskning kändes genast lite töntig men tänk vad lyxigt för m att kunna sticka ner fötterna med nyklippta tånaglar, i hotellets fluffiga tofflor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela