kasparthedog

sardinen vill att burken öppnas emot havet

nu blir syrenerna blöta

Publicerad 2011-05-22 17:49:11 i Allmänt,

besök av friends med picknick på stranden. minifriend fick en håv att fånga snäcks och andra fynd i och roades ett tag av detta. men snart blev längtan efter djuren för stor och vi fick resa vidare mot kor och grisar och får. den lilla tjöt av förtjusning, sprattlade och vred sig i bilen och riktigt kastade sig ut när hon kom loss och försökte bryta sig in till piglets. vilken minifarmer. väl hemma igen fick k och jag ta igen oss i sofforna och avverkade den ena trevliga bakgrundsfilmen efter den andra. kvalitetstid. det är alldeles för ofta jag blir otålig i sällskap och vill slita mig loss, likt fadderbarnet försökte slita sig ur sin bil. det är få som inser var människors gränser går och mer än gärna klampar in med träskorna på. utan att känna in, utan att reflektera och utan att inse att man stör balansen. men när man spenderar tid med någon som vet och har morrhår så är det rena rama nöjet att umgås. man vill inte loss.

men så kom vardagen närmare och gjorde sig påmind och besökarna fick samla ihop sina saker och resa hem till borås igen. bamse, lille skutt och katten jansson. boll och håv och hatt. och när dörren stängts igen kom tomheten som på beställning. alltid samma sak efter trevliga besök. alltid tomt och alltid tyst. så omedelbar tomhet. avsaknad.

och så kom regnet

precis just i början av maj.

Publicerad 2011-05-06 22:48:46 i Allmänt,

måndag kväll. karro flyttar in med sin gepardväska, direkt från south africa. med sig har hon en välkomstpresent i form av en flarra från en vingård de besökte på sin honeymoon. micke tar genast sitt ansvar i form av hovmästare och erbjuder direkt en välkomnande mojito. är det något som växer som ogräs i landet så är det mynta. utmärkt. vi sippar på våra drinkar, sittandes betraktandes grillmästaren som frammanar höga lågor för att liksom ytterligare locka fram sin manligt vilda grillsida. kvällen fortsätter med trevliga minnen till lite rosé.

innan hon lämnar oss på tisdagen blir det portionsmarängsvissar. och som alltid efter ett besök infiner sig några minuters handlingsförlamning följt av ett tomrum. det tar några timmar innan allt är som vanligt igen och snart känns det som om det var flera veckor sedan hon var här. men jag saknar direkt. och önskar att hon inte bodde så långt ifrån. eller jag.  

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela