kasparthedog

sardinen vill att burken öppnas emot havet

fynd

Publicerad 2009-08-24 17:55:16 i Allmänt,

lettlandshjälpspremiär för mig idag. fyndade en stol samt några trevliga glas och små bäbisskor till henrik och kristins linnea. de var i skinn och ganska små. kanske alldeles för små. jag har ju inte ens sett bäbisen i verkliga livet än! o no. men ändå. the baby måste lära sig uppskatta fynd i god tid så jag var tvungen att slå till.

lägg också gärna märke till mitt andra blocket-fynd. ett linneskåp. vilken resa. första gången vi skulle hämta hem det fastnade det i trappan och gjorde hål i taket och väggen. no success. det stackars skåpet fick åka upp i deras sovrum igen och vi fick ledsna åka hem utan.  andra gången  vi kom dit hade de hissat ner det genom det-vid-första-tillfället-ickeexisterande, altandörrsfönstret. med byggställning och L med sin speciallösning med rep och plankor, så kom skåpet till slut ned. till min stora belåtenhet.

de randiga strumporna är en ren sambo-bonus. comes with the package.

helsingborg

Publicerad 2009-08-16 14:31:03 i Allmänt,

utflykt till helsingborg. hade länge hört om karros favoritcafé Ebbas fik och nu kunde nyfikenheten inte längre stillas. vad kunde vara så speciellt med detta att till och med matteus bleknar i jämförelse. nej det måste nog upplevas med egna ögon. kunde det vara så illa att matteus får svår konkurrens av något litet löjligt fik i helsingborg. av alla ställen. bara dialekten borde väl säga sitt?

jag hade fel. jag medger det. vilket höjdarställe. vilka bakverk. vilken interiör. vilken feeling. och om jag tyckt om våra brownies på jobbet så skrattar jag åt dem nu. tyvärr. men detta var något alldeles särskilt.

helsingborg var fantastiskt fint. jag hade bara sett det från bilfönstret innan. mycket nice.

he´s my lobster

Publicerad 2009-08-14 08:10:29 i Allmänt,

miss marple. första avsnittet jag såg denna sommaren. det var dumt. nu mindes jag tydligt varför jag alltid suttit klistrad vid tvn på tisdag- och onsdagskvällarna alla andra somrar. hoppas det kommer fler onsdagar nu bara. midsomer har jag väl missat helt? eller är det fortfarande? förresten så påminner miss marple om ia. vet ej om det beror på agatha christie eller om själva tanten. kan ej avgöra. inte nu.

piccolo igår. succé. de hade underbart vackert golv. ett framtidsprojekt. för visst måste man väl ha rutigt golv i köket? ja. kändes i och för sig mer franskt än italienskt. fast man kanske kör svartvitt in italy as well? vet faktiskt inte. som sagt. min hjärna ligger ännu i dvala. måste väckas. apropå det så jag att håkan nessers nya bok kommit ut redan! adlibris-safari ikväll.



i went to the woods..

Publicerad 2009-08-06 18:13:02 i Allmänt,

...because I wanted to live deliberately, I wanted to live deep and suck out all the marrow of life, To put to rout all that was not life and not when I had come to die Discover that I had not lived  (H.D Thoreau)



mitt lexikon. allt skulle vara så mycket bättre och tryggare om mitt lexikon fanns med mig. någonstans under färden och flytten till falkenberg har jag förlorat det. som hade det någon slags symbolisk mening.  igår såg jag en fiskmåsmamma med två, vad jag tror var, stora grå bäbisar. de gick och strök sig runt mamman och hela tiden liksom mot hennes näbb. som om de skulle fynda något där. hon verkade mest besvärad av de två. de två grå som nu var i hennes storlek och väl borde leta sin egen mat. latmaskarna. hursomhelst. det jag ville veta var om fiskmåsbarn var grå. så stora barn. tänk det där lexikonet som jag så argt kastade i golvet när jag fick det. vem vill ha ett lexikon i födelsedagspresent liksom. my god. att jag sedan använde det varje kväll som skönlitteratur kanske skulle tystas ned? men det var min avslappningsgrej. nu hänger istället en orange spikmatta bredvid sängen. som avslappnar mig för mycket. som får mig att somna.

varbergs kurort, vårt andra hem som m brukar säga. man borde inte kunna vakna vansinnig när man är på spa. men det kunde man. stackars m som råkade vara vaken fick erfara min morning-RAGE innan jag stampade iväg i långa korridoren bort till badet. efter tjugo minuters bubblande är man i fin form varpå jag kom på den briljanta idén att man borde skaffa bubbelbadkar. tänk, börja dagen med avslappnande bubblor. aldrig arg. aldrig rage inside. fast bubbelbadkar ingår nog inte i hyresvärdens budget. och definitivt inte i min. men en sodastreamer (tänk vilken miljöbesparing med tanke på alla mina köpflaskor) ska jag ha. bubbel som bubbel. eller?

bad att få köpa med spa-brödet hem. ljuvligt är det. fishen var utmärkt. de kan mat därborta.

glömde

Publicerad 2009-08-04 23:31:53 i Allmänt,

glömde den nästan viktigaste av alla.

frankenstein

att mary skrev den som artonåring är vansinnigt obegripligt. och skrämmande. no pressure liksom.

förresten så är det nog en smula idiotiskt att göra en top five om böcker. men dessa sju har på något sätt förändrat mitt liv. 

long time no list

Publicerad 2009-08-04 23:21:51 i Allmänt,

top five

ut och stjäla hästar
isslottet
the god of small things
la divina commedia (inferno)
kim novak badade aldrig i genesarets sjö

bubblare: the bible (som fiktion)




the waste land

Publicerad 2009-08-04 22:55:18 i Allmänt,

det fanns en tid då jag lätt kunde analysera och rensa fram alla intertexter i eliots the waste land. en tid då jag lätt kunde räkna upp alla inblandade och deras olika roller och släktskap i dramer som medea och agamemnon. det fanns en tid då jag läste en roman om dagen. det fanns en tid då min hjärna kändes meningsfull. jag känner inte det längre. jag vet att det finns där inne. någonstans. och jag vet att det finns andra viktigare grejer än vilken sida den gravade ligger på. och att bregottpaketen ska ligga med texten rätt. jag vet det för jag längtar bort dit igen. jag minns att jag tränade min hjärna varje dag. stimulerade. inspirerade.

jag gillar mitt jobb. jättemycket. jag saknar vissa grejer bara. jag saknar att ha tid att läsa en hel dag. jag saknar doften av dammiga böcker inne i den låsta avdelningen på biblio. saknar doften av STUDIER. ny kalender. nya pennor. nya böcker. nya papper. nya kläder. saknar att ha tid. saknar dantes inferno.

ikväll läser jag t.s eliot.

those are pearls that were his eyes. Look!

u2

Publicerad 2009-08-02 21:38:28 i Allmänt,

ända sedan jag först hörde den genialiska texten till all i want is you,  i reality bites på 90-talet, har jag varit fast. min respekt för bono har växt i takt med mig själv och egna värderingar. blivit något av en hjältefigur, om man vill. och även om jag är måttligt imponerad av kändisar så kan jag inte låta bli att fascineras av honom. och resten av hans magnifika band. för deras engagemang inte minst. ändå var det för första gången jag såg dem in real life, i fredags. vilken grej. allt som jag trott och förväntat mig skulle visa sig vara exakt så. efter alla dvd-visningar, hrm, här hemma och genom alla skivor och låtar och texter. alla intervjuer. kändes nästan som om jag kände dem. eller som om det var något självklart över det hela. inte alls som om det var första gången. edge var visserligen något kortare än jag tänkt mig. adam något lite coolare. larry the same. men ändå. kommer inte glömma det.

vid  hissen på väg upp till vårt rum på våning 22, väntande liksom vi andra dödliga, dallas schoo. the edges gitarrtekniker. nöjda med att konstatera att han hade samma lite nördigt exalterade röst i verkligheten, åkte vi vidare till heaven 23 och hämtade varsin king size-räkmacka som inte heller den lämnade oss besvikna.

på söndagen fick vi åka tillbaka igen. falkenberg är bra grått och trist när man väl börjar tänka göteborg och fika/mat. tredje gången denna veckan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela