kasparthedog

sardinen vill att burken öppnas emot havet

before sunset

Publicerad 2009-04-30 10:57:40 i Allmänt,

pizza är fantastiskt gott. något ännu lite godare är det vid havet. och kanske det viktigaste av allt. ett trevligt sällskap. min matpassion må vara vida känd och berömd ;)  men ibland kan en riktigt opretentiös pizza vara det enda rätta. så är det bara. (okej särskilt opretentiös var den kanske inte men ni fattar själva grejen. pizza)

min nya period: inlagda vitlökar

i övrigt packar jag min väska inför min kurortsvistelse. och håller med mig själv om att jag verkligen förtjänar det. packar en liten väska med, kanske, mina nyinköpta kläder hehe. tack emma för en trevlig dag i solen igår. det retar mig att vi inte hann köpa glass. får bli next time. men kaffet var mycket riktigt fantastiskt.



(passar på att göra lite reklam för ramlösa mango ;) inte meningen alls)

your love is better than ice-cream better than anything else that i´ve tried

Publicerad 2009-04-20 22:35:59 i Allmänt,

glass i varberg igår. m vet precis hur man ändrar mitt humör instantly. från att ha varit arg och irriterad och trött till total barnslig lycka, genom en trevlig glass. han har en viss talang unge herr abrahamsson. inte för att det är så svårt att glädja mig,, om man bara känner mig. känner till min svaghet vill säga. lejonet och björnen är en del av den.

kattleverans idag. loke the cat har äntligen anlänt. ingenting hade förändrats. var precis som när jag lämnade honom. complete nu.

m fick äntligen sin huvudkliare. gjorde nog hans dag. och så tyckte han att loke var "så söt". och det gjorde min dag.

its a beautiful day

Publicerad 2009-04-18 18:59:49 i Allmänt,

min första dag i nya restaurangen. ojoj. ny all over again. nästan ett år sedan jag kom hit. ändå ny igen. jobbig känsla. vilja bort. vilja tillbaka till det gamla. rädslan över att släppa taget. nervositet inför något nytt. alltid samma. separationsångest. imorgon ny dag. blir nog bättre. 
 
coffee ute i solen. hade en del att ta igen. total frånvaro av koffein hela dagen. sånär som på en ynka liten kopp. mitt huvud värker.  protesterar.  berättar vad jag redan visste.

...It's a beautiful day
Don't let it get away
It's a beautiful day

Touch me
Take me to that other place
Teach me
I know I'm not a hopeless case...


jag vill känna att jag lever

Publicerad 2009-04-17 12:35:00 i Allmänt,

morgonens eviga melodi inifrån badrummet. there is a GOD. rörmännen har äntligen anlänt med mitt nya badrum. när bullret från deras maskiner tystnar ersätts det med visslande. det tog mig ett tag att komma på vad det var. jag vill känna att jag lever. tyckte det var en smula märkligt att gå och vissla på en sådan låt när man jobbar för fullt med att montera badrumsinredning. eller är det kanske inte så märkligt ändå. kanske är det inte så mycket att fundera över. kanske borde de få vissla vilken melodi de vill när de sliter där inne. kanske borde de få vara ifred i mina tankar. jag har trots allt ringt tjatat svurit gråtit och förbannat de stackars rörmännen. kanske borde man vara glad att de nu äntligen är här. kanske finns det de som har det värre än mig. kanske. kanske har han rätt, visselmannen. ändå.

mitt symboliska lille fadderbarn kom på posten igår. edge-the polarbear. i verkligheten heter han inte alls edge. i verligheten är han inte alls lika vit och söt som den här lille killen. i verkligheten letar han mat och räknar sina isflak. och snart kanske han inte finns mer. och inte hans släktingar heller. för människan är det farligaste djuret som finns. kanske det mest osympatiska.

påsk nummer två utan gömda ägg och kartor.

Publicerad 2009-04-12 19:38:47 i Allmänt,

vad är det som håller på att hända? det är precis som om man blivit gammal och vuxen. jag förstår i n g e n t i n g . plötsligt inga viktiga äggletarkartor längre. inga äggboden-flak-istället-för-påskägg-ni-är-ändå-för-stora. inga ägg i dammen. ingenting.  förra året sälen. nu falkenberg. äggen uteblev. påskägg på posten fick jag förresten. det var trevligt som bara den. och jo. ett påskägg till fick jag. ett jättefint chokladägg som var fyllt med en allt annat än medioker cognacstryffel. jag var tvungen att ta ett litet bett på en gång. det var så fantastiskt att jag kände (till och med jag alltså) att jag måste spara det här till senare. kaffe, tidning, choklad-cognac-ägg. det ultimata. packade fint och försiktigt in my precious chokladägg i den lilla cellofaninpackningen igen. stuvade undan lite och gick ned för att tvätta. sent, för sent kom jag på att det fanns ett chokladmonster kvar i lägenheten. men en gåva är en gåva. inte sant? nej. en gåva är till för att delas. långfredagens nya erfarenhet. väl tillbaka uppe fann jag mitt stackars ägg (eller vad som var kvar av det) runt munnen på m. jag skulle bara smaka. sen var det så gott...

istället middag hemma. lamm förstås och så en trevlig jonas-tipsar: chokladfondantgrej. blev alldeles förträffligt trevligt får man faktiskt med gott samvete erkänna. ovanpå dessa trevligheter en solnedgång vid havet. och en till. och så roadtrip till gällstad. fika på vägen förstås. dit och hem. yeahyeah.

soffagropp

Publicerad 2009-04-06 16:41:08 i Allmänt,

halmstad today. försökte hitta något trevligt men det skulle visa sig vara ganska lönlöst. halmstad är ingen rolig stad. iallafall inte idag. det finns en del saker jag saknar med örebro. ganska många när man tänker på det. och när man jämför. var inne på en kaffe- och te-affär. ingen som pratade med mig där inne. ingen som frågar om syrrorna och ingen som frågar hur det går med bageriet. ingen som berättar gamla kärlekshistorier och inga temperaturskonversationer. NOT the same alltså.    går över torget. ingen som ropar eller vinkar från sina grönsaksstånd. ingen som skojar om rotfrukter. ingen entusiasm över de nya tomaterna. inga historier om hönsen. ingenting. inte ett knyst.      besöker ett coffeehouse. ingen som ger mig gratis kakor. ingen som gör sådär fina  kaffedrinkar. ingen som man kan diskutera frisyren och de tajta byxorna på. ingen säger ha en bra dag.  ingenting.   väl tillbaka i falkenberg hittar jag äntligen den där second hand-marknaden som jag letat efter. lite samma sak där. ingen som tar med mig på lagret och visar ännu ouppackade fynd. ingen som visar mig vägen till ikonerna. ingen som frågar om jag orkar bära. ingen som frågar vilken bil jag har idag. ingenting.    ingen känner mig här. i halland är jag genomskinlig. transparent. saknar hemma lite. just idag. saknar när jag tänker på det och när jag upptäcker att något fattas mig här. som sådana här dagar.

att istället glädjas åt: 

den lilla cutiepie-en i skyltfönstret. återkomsten. soffagroppen som visade sig vara en hon.
den trevliga tavlan som jag fyndade.
michael som remains positiv och snäll när jag är gnällig.
det, faktiskt, goda kaffet på espressohouse.
solen
mina vita skor
frukosten på grand imorse
being alive


big feet. large shoes

Publicerad 2009-04-03 19:52:51 i Allmänt,

vaknade upp förbannad. dimmigt fuktigt äckligt väder. svor och höll på. tur att jag garderat (garnerat  kanske hehe matthew) mig genom min samling. hålla sig väl med G. kan behöva ligga bra till där. tids nog.

det ordnade upp sig. vädret. det andra också. den efterlängtade mattläggaren anlände äntligen så. med sitt lagade (?) nyckelben. och med sina verktyg och dammsugare och smutsiga skor. jag sade aldrig något om att inte gå in med skor. var liksom inte aktuellt. passade sig ej. -ja a ja gå in med skor här är ändå så skräpigt. (jo sant. mycket skräpigt.) hålla sig väl här också. alltså.

söta oglasade kycklingar också. fann de små stackarna alldeles ensamna och övergivna på stålboms. fick göra en insats. ännu en insats genom att ge dem till m när han kommer hem. eller en av dem.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela