kasparthedog

sardinen vill att burken öppnas emot havet

wilderness locked in a cage

Publicerad 2010-01-11 23:14:30 i Allmänt,

finbesök från pretoria, south africa. mycket trevligt. vi gjorde upp fina planer inför ett kommande besök i det märkliga landet. kan inte vänta.

dagen som började som en depression övergick så småningom i inspiration. en timma bort från verkligheten tog vi en timmas promenad i slottsskogen och tittade på djuren. sälar, hjortar av olika slag, får och älgar. vilken lycka. djur kan verkligen inspirera med sin blotta närvaro. älgfamiljen. vilka kungligheter. på vår vandring genom parken träffar vi på fyra rådjursbarn på vift. de verkar nyfikna och väldigt intresserade tills en skällande småhund kommer härjandes. då är det slut på vårt tysta samförstånd och de lommar tyst iväg genom snöpalatset slottsskogen.

fascinationen inför de väldiga djuren liksom trollbinder oss och vi glömmer både tid och rum och temperatur. på väg tillbaka till bilen börjar kylan göra sig påmind och ett besök på det franska caféet blir alldeles nödvändigt. en man i övre medelåldern med sydeuropeiskt utseende slår sig ned bredvid oss med croissant, brioche och en stor cafe au lait. det är ett sådant ögonblick som alltid kommer stanna kvar. den här mannen som jag genast tycker om. vilken rockstjärna. väldigt typiskt osvenskt och befriande på något vis. något som jag själv skulle kunnat göra och folk runtom skulle tittat och tyckt synd om. men han trivs så bra med detta. sin ensamhet och sina bakverk. det märks lång väg. jag köper med ett franskt surdegsbröd hem.

Kommentarer

Postat av: Karro

Publicerad 2010-01-12 15:37:02

Härligt!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela