kasparthedog

sardinen vill att burken öppnas emot havet

the storm

Publicerad 2011-04-02 23:27:32 i Allmänt,

jag kan inte sova när det blåser. och jag kan absolut inte sova när någon kastar glasgrejer som går sönder utanför mitt fönster. då blir jag rädd. imorgon ska jag gå ut och titta. imorgon när det är ljust och all blåst gått och lagt sig och alla glaskastare och förstörare gett upp. "gå icke ut i gräset med bara fötter, min trädgård är full av skärvor".(södergran, stjärnorna)  kom att tänka på den. jag hade den i ram ovanför sängen en tid när jag var lite yngre. jag tror jag kan se varför nu.

det kanske är en flaskpost. vore inte det något?

man kunde ju stänga fönstret och liksom stänga ute oväsendet. men då blir det varmt och syrefattigt här inne. så det går inte.

jag bad några av mina kollegor räkna upp bäst och sämst under dagen. kan inte säga att de tog det så mycket på allvar eller att de förstod vikten av att summera och uppmärksamma varje dag på det viset. men ändå. efter en stund när jag tvingat dem så kröp det fram både det ena och det andra. jag hade kycklingen vi åt till lunch på bäst-listan. nu såhär i efterhand skulle jag nästan vilja uppgradera till när jag öppnade min nya ben&j-glass. när jag som bäst behövde den efter den här sidan nyårs mest energitjuvande arbetsdag. eller nej, det var inte sant. det allra bästa var när jag precis nästan skulle ge upp efter att ha rivit runt i glassboxen på ica i några minuter. stelfrusna händer och otåliga småtjejer bakom som dividerade om vilken glass de skulle välja. men så fann jag den, under phish food och nån konstig cheesecake-smak. chocolate macadamia.

det sämsta utan tvekan det labila vädret ikväll.

det bästa skulle också kunna vara att jag är vid liv och har någonstans att ta vägen när det blåser och stormar. och att jag har möjligheten att sitta och fundera över sådana här meningslösa saker. det sämsta skulle kunna vara att jag är en gnällspik som tror att det kan kallas problem att man inte kan stänga fönstret för att det blir instängt då.

men på något sätt är det inte kul att vara så himla förnuftig ibland. på något sätt behöver man alltid något att gnälla om. man får bara hålla koll på var gränsen går.

förresten kanske vi är miljonärer nu. jag och mina kollegor. jag har inte kollat resultaten ännu. det får bli en trevlig surprise i kassan. det hade varit en godkänd bästa-grej.

Kommentarer

Postat av: monica

Publicerad 2011-04-03 20:27:51

Haha, hyfsad grej på bästalistan. Fast det där med glassen toppar nog miljonen ändå. Riktigt kände lättnaden och glädjen när du hittade den. Sådana moments är inte alltför vanligt förekommande. Och jag tycker också det är skönt att gnälla. När jag behöver gnälla behöver jag. Sedan blir det ju så mycket bättre. Allt annat liksom. Det är bra.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela